ISK nästa för Degiro

Börs Högst upp på agendan för närmäklaren Degiro är att erbjuda kunderna ISK.

Holländska Degiro, som har haft sin svenska sajt uppe en månad, tar in kunder i hög takt. Däremot står det klart att nätmäklaren måste möjliggöra handel via investeringssparkonto, ISK, för att aktiviteten ska ta fart.

Det säger vd Gijs Nagel till Nyhetsbyrån Direkt.

"Å ena sidan går det väldigt bra i Sverige - å andra sidan skulle det kunna vara mycket bättre. Det som går väldigt bra är antalet kunder. Vi behöver ett antal tusen kunder för att bli lönsamma i Sverige och i slutet av nästa månad tror jag att vi ska ha nått en sådan nivå. Om ett år tror jag att våra konkurrenter har fått lite problem", säger Gijs Nagel.

Degiro, som inte avslöjar några exakta siffror över antal kunder eller affärer, har dock blivit varse att det är avgörande att kunna erbjuda handel via investeringssparkonto.

"ISK står överst på agendan just nu. Det är en enorm efterfrågan på det, nästan 50 procent av kunderna kräver det, och vi måste kunna erbjuda det. Jag förväntar mig att vi har det på plats under det andra kvartalet", säger Gijs Nagel.

Så här långt har den holländska nätmäklaren gått in på 14 marknader i Europa och bolaget siktar för närvarande på fyra till under det andra kvartalet, bland annat Norge.

"Vi kan inte få till det perfekt på alla marknader med lokala önskemål från start. Till exempel har vi inte heller derivat på de nordiska marknaderna. Men även det ska vi kunna erbjuda under det andra kvartalet", säger Gijs Nagel.

Ännu så länge går det inte att utläsa från Nasdaq OMX Stockholms statistik hur mycket handel Degiro lockat till sig.

Degiro är medlem på Stockholmsbörsen men arbetar fortfarande med att flytta över sina flöden till det egna medlemskapet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -