Ericsson stämmer Apple

Ericsson Ericsson stämmer Apple för patentintrång.

Ericsson har stämt mobiltelefontillverkaren Apple för patentintrång, sedan Apple sagt nej till Ericssons förslag att låta en domstol avgöra vad som är rättvisa och rimliga villkor för en förlängning av licensavtal.

Det skriver det svenska bolaget i ett pressmeddelande.

"Genom att säga nej till Ericsson rättvisa och rimliga licensförslag för den patenterade teknik som Apple använder i smartphones och surfplattor, skadar Apple hela marknaden och minskar incitamenten att dela innovation", skriver Ericsson.

Ericsson har tidigare begärt att en domstol i Texas ska pröva om de royalties bolaget begär av Apple gällande patent inom kommunikationsstandarden LTE är rimliga.

Begäran har gjorts sedan Apple anklagat Ericsson för att ta ut en överdriven royalty-ersättning för sina LTE-patent. Apple hävdar att Ericsson tidigare gått med på att licensiera ut patenten till rättvisa och skäliga villkor.

Alla Apples smartphones och surfplattor använder teknik från Ericsson. De tidigare patentavtalen gick dock gått ut för två år sedan och inga nya överenskommelser har uppnåtts, uppger Ericsson.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -