Förlusten skenar för oljebolaget

Kvartalsrapport PA Resources redovisar ett ordentligt förlustresultat för det fjärde kvartalet. Oljebolagets förslag om att skjuta upp räntebetalningar har fått godkänt.

Oljebolaget PA Resources redovisar ett ebitda-resultat på -808 miljoner kronor (74) och intäkter på 88 miljoner kronor (193) i det fjärde kvartalet 2014.

Det framgår av kvartalsrapporten.

Resultat före skatt skrevs till -2,9 miljarder kronor, här ingår nedskrivningar om runt -2,0 miljarder kronor i kvartalet. Resultat efter skatt nådde i sin tur -2,7 miljarder.

Resultat per aktie var -24:26 kronor (-3:55)

Obligationsinnehavarna av PA Resources obligationer i svenska och norska kronor har godkänt det förslag som PA Resources publicerade den 10 februari 2015.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Sammanfattningsvis innebar godkännandet att räntebetalningarna på obligationerna, med ursprungliga förfallodatum i oktober 2014, skjuts fram till 31 mars 2015 och därmed att även räntebetalningarna på krediterna från PA Resources största långivare och aktieägare Gunvor Group skjuts upp till 31 mars 2015.

Oaktat uppskjutandet av räntebetalningarna, har en majoritet av obligationsägarna och Gunvor Group enligt respektive avtal möjlighet att begära att tidpunkten för räntebetalningarna flyttas fram till tre arbetsdagar efter att en sådan begäran framlagts.

Förslagen röstades igenom med 99,86 procent av rösterna i den skriftliga proceduren för SEK-obligationen och enhälligt på obligationsägarmötet för NOK-obligationen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -