Köpsignal i oljebolag

Teknisk analys Den kraftiga uppgången på Stockholmsbörsen håller i sig men risken för rekyler har ökat. Rekommendationer för tre nya aktier presenteras, varav en köp i ett oljebolag.

OMX Stockholm 30

Stockholmsbörsens OMXS-index har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men den kraftiga uppgången kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Stöd finns kring 1 470 punkter på kort sikt och kring 1410 punkter på lång sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 71 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 68 punkter. Det indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt. Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 54 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 visat en genomsnittlig utveckling på +2,8 procent i februari, +0,5 procent i mars och +2,5 procent i april.

Investtechs rekommendation: Köp

Dome Energy AB

Dome Energy AB har brutit den fallande trenden, vilket i första skedet indikerar en svagare nedgångstakt. Aktien har dock gett köpsignal från en dubbelbotten-formation. Det kan vara en signal om starten på en stigande trend.

Ett etablerat genombrott på motståndet vid 9,20 kronor signalerar en uppgång till området kring 10,40 kronor eller högre. Aktien har stöd vid 8,00 kronor och motstånd vid området kring 11,70 kronor. Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt positiv på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Bactiguard

Bactiguard Holding AB har sedan nörsnoteringen i fjol fallit med cirka 50 procent. Det har bildats en fallende trend och vidare nedgång innanför den indikeras. Vid reaktioner uppåt finns det motstånd vid taket i trendkanalen. Aktien har brutit en stödnivå runt 18-17 kronor på kort sikt och gett en säljsignal.

Negativ volymbalans, med relativt hög omsättning under dagar med fallande kurs, försvagar aktien på kort sikt. Aktien är totalt sett tekniskt negativ på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Fingerprint Cards

Fingerprint Cards ligger i en fallande trend och vidare nedgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom stigit upp mot taket i trendkanalen och det finns motstånd från tidigare vändningar kring 43 kronor vilket bör ge en reaktion ned.

Aktien har dock brutit en motståndsnivå och gett köpsignal från en långsiktig "trading range". Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Ett eventuellt brott upp genom motståndet kring 43 kronor, helst under stigande handelsvolym, kommer att vara en ny köpsignal. Aktien är totalt sett tekniskt svagt negativ på medellång sikt

Investtechs rekommendation: Svag sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -