Två köp- och en säljsignal

Teknisk analys Stockholmsbörsen fortsätter att förstärka sin stigande trend. Köpsignaler har uppstått i två aktier medan en av de tidigare absolut hetaste aktierna har fått en säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men det kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Det ligger stöd kring 1 475 punkter på kort sikt och kring 1 410 punkter på lång sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 70 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 64 punkter. Det indikerar att det nu finns ungefär dubbelt så många optimister som pessimister bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare på börsen. Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 50 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 64 procent.

OMXS30 har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 2,7 procent i februari, 0,5 procent i mars och 2,5 procent i april. 

Investtechs rekommendation: Köp

MQ Holding

MQ Holding ligger i en stigande trend och vidare uppgång inom den indikeras. Kursen har nu dessutom fallit tillbaka mot golvet i trendkanalen, vilket bör ge en reaktion upp. Aktien har ytterligare stöd kring 33 kronor medan det är motstånd vid cirka 36,50 kronor. 

Insiders är positiva eftet att styrelseledamot Claes-Göran Sylvén den 5 februari köpte in sig i bolaget för 1,2 miljoner kronor.

Investtechs rekommendation: Köp

ABB

ABB presenterade sitt bokslut den 5 februari. Positiva investerare pressade då upp kursen för att komma över de aktier de ville ha, vilket innebar att den bröt motståndet i underkanten av 170 kronor.

Det utlöste en köpsignal från en rektangelformation, vilket signalerar att optimismen hos investerarna är stigande och att aktien inleder en stigande trend.

Vid reaktioner tillbaka ABB-aktien stöd vid 171 kronor och nedåt vid 164 kronor. ABB är neutral på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Köp

Fingerprint Cards

Fingerprint Cards trettiofaldigades från 2012 till 2013. Nu ligger dock aktien i en fallande trendkanal. Det indikerar att aktien är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande. En fortsatt svag utveckling i aktien indikeras.

Vid rekyler uppåt finns det motstånd vid 42 kronor, medan det finns stöd kring 28 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -