Köpsignal i forskning och it

Teknisk analys Den stigande börstrenden har förstärkts och köpsignaler har uppstått i ett forskningsbolag och i en it-konsult medan ett läkemedelsföretag har fått en säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMX Stockholm 30 hade en svagt positiv utveckling under måndagen och steg 0,2 procent till rekordhögsta nivå på 1 576 punkter. Det var den fjärde dagen i rad indexet steg.

Indexet har brutit den stigande trenden uppåt. Det signalerar en starkare stigningstakt, men uppgången kan ge reaktioner tillbaka på kort sikt. Det ligger stöd kring 1 475 punkter på kort sikt och kring 1 410 punkter på lång sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 68 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 61 punkter. Det indikerar en övervikt av optimister på kort och lång sikt. Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 58 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig uppgång på 2,7 procent i februari.

Investtechs rekommendation: Köp

Swedish Orphan Biovitrum

Swedish Orphan Biovitrum ligger i en stigande trend på medellång sikt. Aktien har brutit motståndet vid 86,50 kronor och en köpsignal har löst ut.

En fortsatt uppgång innanför trenden indikeras. Positiv volymbalans, det vill säga hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt. Insiderindex är negativ, men helhetsbedömning är fortsatt positiv.

Investtechs rekommendation: Köp

Cybercom

Cybercom Group ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Aktien har brutit upp genom motståndet vid cirka 2,75 kronor och gett köpsignal från en rektangelformation. En vidare uppgång innanför trendkanalen är därmed signalerad.

Positiv volymutveckling styrker aktien. Den har långsiktigt ett motstånd vid 3 kronor. Ett brott upp genom den nivån kommer att utlösa en köpsignal på lång sikt. Det finns i så fall ett mindre motstånd uppemot 5-kronorsnivån, innebärande en god uppsida. Insiderindex är svagt positiv.

Investtechs rekommendation: Köp

Medivir B

Medivir ligger i en fallande trendkanal och en huvud-skuldra-formation har utlöst en säljsignal. Investerarna har varit tvungna att gå ned i pris för att bli av med sina aktier.

En ökad pessimism indikeras, med fortsatt kursfall som resultat. Aktien har ett motstånd kring 114 kronor och stöd kring 88 kronor. Medivir är negativ på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -