Två nya köpsignaler

Teknisk analys Stockholmsbörsen befinner sig alltjämt i en stigande trend. Ett byggbolag och ett handelsföretag har löst ut köpsignaler medan ett oljebolag får en säljrekommendation.

OMX Stockholm 30

Stockholmsbörsen har haft en positiv utveckling under de senaste dagarna och OMXS30-index befinner sig åter på en ny 15-årshögsta nivå. Indexet ligger i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Index hade på måndagen motstånd vid 1 478 punkter och stöd vid 1 453 punkter.

Investtechs kortsiktiga hausseindex är 62 punkter och det långsiktiga hausseindexet är 55 punkter. Det indikerar en övervikt av optimister på både kort och lång sikt. Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 72 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Andelen insiderköp för det senaste året ligger på 65 procent.

Stockholmsbörsens OMXS30-index har sedan 1987 uppvisat en genomsnittlig utveckling på +1,6 procent i januari och +2,7 procent i februari.

Investtechs rekommendation: Köp

ICA Gruppen

ICA gruppen ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Aggressiva köpare har pressat upp kursen genom motstånden kring 315 kronor på kort sikt och löst ut en köpsignal. En videre uppgång inom trendkanalen indikeras och det finns nu stöd vid 315 kronor vid rekyler nedåt. ICA Gruppen är maximalt positiv på Investtechs innsiderskala efter flera köp från insiders i november och december.

Investtechs rekommendation: Köp

Skanska B

Skanska B ligger i en stigande trend på kort till medellång sikt. Positiva investerare har

stadigt sett ökande värde i bolaget och gått upp i pris för att köpa aktier. En fortsatt uppgång inom trendkanalen indikares.

Vid rekyler nedgåt har aktien stöd kring 160 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp

Statoil

Statoil ligger i en fallende trendkanal på kort till medellång sikt. I takt med nedgången i oljepriset har investerare kontinuerligt accepterat lägre priser för att komma ur sina aktier. Medan oljepriset har fallit mer än 50 procent sedan i somras, har Statoils aktie bara backat omkring 30 procent.

På kort sikt indikerar en positiv volymutveckling en visst ökad optimism bland investerarna. Det finns emellertid motstånd strax ovanför dagens nivå, vid 134 kronor,  och trenden indikerar en fortsatt svag utveckling kommande veckor och månader. Ett genombrott under

stödet vid 126 kronor kommer att ge en ny säljsignal i aktien.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -