Stigande börsoptimism och nya köpsignaler

Teknisk analys Optimismen bland investerarna ökar vilket talar för att den positiva trenden på Stockholmsbörsen består. Köpsignaler har uppstått i ett skogsbolag och ett verkstadsbolag.

OMX Stockholm 30

OMXS30 ligger i en stigende trendkanal på medellång sikt. Det är inte mycket motstånd över dagens nivå, vilket öppnar vägen för fortsatt uppgång.

Investtechs hausseindex har under de senaste veckorna stigit kraftigt, vilket indikerar att optimismen hos investerarna är starkt ökande. Framför allt det kortsiktiga indexet är positivt och indikerar att nu finns dubbelt så många optimister som pessimister bland de kortsiktiga investerarna.

Även optimismen hos nyckelpersoner i börsbolagen är hög. Det visar sig genom att av de registrerade insideraffärerna under den senaste månaden är hela 76 procent köp, jämfört med ett snitt på 65 procent köp det senaste året.

Därmed ligger mycket på plats för en fortsatt positiv utveckling Stockholmsbörsen.

Investtechs rekommendation: Köp

Assa Abloy

Assa Abloy har gett en köpsignal från en rektangelformation och ligger nu i en stigande trend på medellång sikt. Positiva investerare har tvingats gå upp i pris för att kunna köpa aktier.

På kort sikt har aktien brutit upp genom den tidigare motståndsnivån vid 410 kronor. Därmed har en köpsignal löst ut även på kort sikt.

Fortsatt uppgång för Assa Abloy indikeras. Vid rekyler tillbaka har aktien stöd vid 395-410 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp

Billerudkorsnäs

Billerudkorsnäs ligger i en stigande trend och investerarna ser stadigt högre värde på bolagets aktier. Investtechs forskning visar att aktier i stigande trender i snitt fortsätter att stiga och ge bättre avkastning än andra aktier på börsen. 

En fortsatt uppgång inom trendkanalen väntas. Vid reaktioner tilbaka finns det stöd vid 112 kronor på kort sikt og stöd kring 105 kronor på lång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Alfa Laval

Alfa Laval visar en svag utveckling innanför en fallande trendkanal. Fortsatt negativ utveckling indikeras. Aktien har brutit en stödnivå på kort sikt och gett en säljsignal.

Aktien har nu ett motstånd kring 143 kronor. En negativ volymutveckling bekräftar den svaga trenden.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -