Köpsignal i läkemedelsbolag

Teknisk analys Stockholmsbörsen har brutit upp genom ett kortsiktigt motstånd. Köpsignal har uppstått i ett litet läkemedelsföretag och ett tjänsteföretag.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg under den senaste veckan. Index visar fortsatt en stigande trend och vidare rörelser uppåt indikeras. Index har brutit det kortsiktiga motståndet vid 1475 punkter och uppsidan är nu stor utan motstånd. Stöd på medellång sikt finns vid 1400 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp

Moberg Pharma

Moberg Pharma visar en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser upp. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Aktien har brutit motståndet vid 35 kronor, där det nu finns stöd.

Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Uppsidan är stor med långsiktigt motstånd vid 47 kronor. 

Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som i december, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Loomis B

Loomis rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Aktien har stöd vid 212-218 kronor. Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp genom 212 kronor och stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Volvo B

Volvo har brutit den fallande trenden. Efter en tids konsolidering har en rektangel-formation (REC) gett en köpsignal med målkursen 91 kronor eller högre. Köpsignal från en rektangel signalerar att optimismen hos investerarna är ökande och att aktien inleder en stigande trend.

För tillfället testar aktien motståndet vid 86 kronor, vilket kan ge en reaktion ned mot stöd vid 80 och 73 kronor. Vid etablerat brott upp är uppsidan stor med motstånd vid 100 kronor. Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen från formationen och stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -