Nya kandidater till Heta Listan

Heta Listan En mycket svag börs gav en besk inledning på Heta Listan där två aktier blev utstoppade men en hänger kvar. Inför den här veckan har vi tre nya kandidater.

Premiären för nya Heta Listan har passerat och ingen kan väl påstå att börshumöret har varit till vår favör under veckan som gått. Stockholmsbörsen har på veckobasis varit ner som mest 4 procent och det har såklart påverkat Heta Listans utveckling.

Givet omständigheterna var resultatet ändå okej, av fem kandidater var det tre som slutligen kvalade in på listan.

Första aktien att bryta sin triggernivå var Byggmax vid 50 kronor. Aktien steg inledningsvis till 52,00 kronor innan den föll tillbaka. En bister börs drog med sig byggmaterialbolaget nedåt och vår position stängdes vid stop loss-nivån 50 kronor.  Därmed blev det en plus minus noll-affär.

Därefter var det Hansa Medical som kvalade in på listan. Efter utbrottet från 30,50-kronorsnivån handlades aktien under stor volatilitet, som högst i 32,1 kronor. Tyvärr blev positionen utstoppad på 29 kronor.  Surt sa räven. Vi bokför en minusaffär om 4,9 procent första veckan för Heta Listan.

Men ännu finns ljus, kvar på Heta Listan är amerikanska Entergy som stigit 1 dollar över vår triggernivå. På veckobasis har dollarn också stärkts med cirka 1 procent mot kronan, vilket innebär ett extra tillskott, ett resultat av positionens dollarexponering.

Till denna vecka har det inte varit helt enkelt att hitta bra kandidater, återhämtningen på Europas börser i samband med öppningen i USA i tisdags tände hoppet om en snabb vändning men efter ett par timmars handel vek USA-marknaderna ned igen.

Läget är därför tämligen osäkert inför onsdagen. Risken finns också att den ryska kollapsen skapar ringar på vattnet.

Nokia passerade aldrig sin triggernivå på 64,00 kronor utan handlas i skrivande stund strax under 60 kronor. Inte heller Wnt Research nådde sin triggernivå på 39,40 under veckan. Aktien har rört sig ned mot 34-kronorsnivån.

Den här veckan presenterar vi tre nya kandidater för Heta Listan:

Cube Smart Trigger 21,80. Målkurs 25,00. Stop loss 21,00.

Cube Smart (börsvärde 3,5 miljarder dollar) är ett self-storageföretag som äger, förädlar och driver förrådsanläggningar i USA.

Bolaget är högt värderat men på en positiv börs kan aktien stiga ett tiotal procent till. Köp om triggern passeras vid 21,80 dollar och sätt stop loss vid 21,00 dollar.

Duni Trigger 114,2. Målkurs 128,00. Stop loss 111,40.

Duni (börsvärde 5 250 Mkr) designar och säljer borddukningar av engångssort. Nyligen fick bolaget det hedersfyllda uppdraget som leverantör till 2015 års Bocuse d’Or, en fjäder i hatten för ett bordsdukningsföretag.

Aktien har klarat sig riktigt bra i senaste veckornas nedgång och på veckobasis har den faktiskt stigit 2,3 procent.

Ett utbrott över tidigare högsta nivån kan bli startskottet för en resa upp emot cirka 128 kronor.  Köp aktien om den passerar 114,20, och sätt stop loss på 111,40 kronor.

Haldex Trigger 98,10. Målkurs 110,00. Stop loss 95,30.

Det talas i positiva ordalag om fordonsindustrins underleverantörer i expertpaneler och morgonsoffor. Haldex (Börsvärde 4 165 Mkr) är just en sådan och med stor del av försäljningen i Nordamerika kan bolaget vara en vinnare på en svagare krona.

Företaget marknadsför produkter som ska förbättrar säkerhet samt köregenskaper och samarbetar med flera kända fordonstillverkare.

Aktien befinner sig i en fin trend och ser ut att ha studsat omkring sin gamla toppnotering. Köp aktien ifall den tar ut tidigare högsta nivån kring 98,10 kronor och sätt stop loss på 95,30 kronor.

Aktier på Heta Listan:      
Aktie Trigger Aktuell kurs Målkurs avk. %
Entergy 85,00 86,00 98,00 1,2
         
Avslutade rekommendationer:    
Aktie Trigger Aktuell kurs Målkurs avk. %
Byggmax 50,00 50,00 57,00 0,0
Hansa Medical 30,50 29,00 36,00 -4,9
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -