Köpsignal i verkstadsbolag

Teknisk analys Uppsidan är stor i en verkstadsaktie medan en annan har löst ut en säljsignal. Börsen befinner sig vid ett vägval där trenden kan vända uppåt eller nedåt.

OMX Stockholm 30

OMXS30 sjönk under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Index har dock marginellt brutit stödet vid 1 410 punkter. Nedsidan är nu stor med stöd först vid 1 330 punkter.

Brott på antingen 1 330 eller 1 410 punkter kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Haldex

Haldex rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära stödet vid 93 kronor medan uppsidan stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar uppgången i december och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under förra veckan, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa. 

Investtechs rekommendation: Köp

Sandvik

Sandvik rör sig i en fallande trend och vidare nedgång indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien har brutit stödet vid 74,50 kronor. Brott ned genom stöd är en säljsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Köpare som låg vid stödet är borta men det finns fortsatt ett stort utbud av aktier. Långsiktigt stöd finns vid 66 kronor. 
Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som på fredagen, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Lundin Petroleum

Lundin Petroleum visar en fallande trend och vidare nedgång indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien har brutit stödet vid 100 kronor, där det nu finns motstånd. Brott ned genom stöd signalerar fortsatt negativ utveckling. Nedsidan är stor utan stöd på medellång sikt. 

Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under de senaste veckornas fall, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -