Fem kandidater till Heta Listan

Heta Listan Efter en rejäl ansiktslyftning är det dags för premiären för nya Heta Listan. Vi listar fem aktier där vi ser bra uppsida ifall deras respektive triggernivåer bryts.

Innan vi går in på vilka fem aktier vi valt ut är det på sin plats för en upprepning av hur nya Heta Listan fungerar. Syftet med listan är att ge er läsare en palett av möjligheter att handla på, till en början bara på köpsidan.

Affärsförslagen kommer vara av mer tradingorienterad karaktär och främst till för dig som söker mer riskfyllda och kortsiktiga investeringar.

Arbetssättet kan med fördel användas för att tajma positionstagningar av mer långsiktig art men då i kombination med en djupare fundamental analys av bolagets förutsättningar.

Antalet möjligheter och dess potential kommer att variera med det allmänna börshumöret. Heta Listan kommer därför vara betydligt roligare när börsen stiger och vår ambition är att bidra med spekulativa idéer då förutsättningarna är gynnsamma.

Heta Listan har torrsimmat i sin nya baddräkt i tio veckor och resultaten har varit goda, men så har också förutsättningarna också varit bra i och med en riktigt stark börs.  

Nu när nya Heta Listan kastar loss har osäkerheten stigit i aktiemarknaden och premiärturen kanske inte sker i optimal medvind.

Det är viktigt att förstå idén med Heta Listan. Vi listar aktier där vi ser intressant uppsida om de bryter vissa definierade kursnivåer. Våra förslag nedan blir alltså inte köprekommendationer förrän den kritiska kursnivån har passerats (läs mer om metodiken i faktarutan här intill).

Nedan följer veckans kandidater:

Entergy Corporation Trigger 85. Målkurs 98. Stop loss 82.

Entergy Corp (börsvärde 15,17 miljarder dollar) är ett amerikanskt elproduktionsbolag med verksamhet i USA. Bolaget producerar el med hjälp av gas, olja, kol, kärn och vattenkraft.

Totalt producerar Entergy 30 000 Megawatt och det är rimligt att anta att allt billigare insatsvaror, som olja, kol och gas gör att bolagets marginaler ökar.

För oss med konton i svenska kronor blir exponeringen mot den amerikanska dollarn en extra krydda, givet att dollarn fortsätter stärkas mot den svenska kronan.

Köp aktien om den bryter tidigare högsta nivån kring 85 dollar, vår initiala målkurs blir 98 dollar. Stopp loss sätt lämpligen kring 82 dollar.

Hansa Medical Trigger 30,50. Målkurs 36,00. Stop loss 29,00.

Hansa Medical (börsvärde 690 Mkr) utvecklar enzymbaserade läkemedel som ska möjliggöra flera njurtransplantationer samt behandla sällsynta autoimmuna sjukdomar. Bolagets läkemedel har nått den kliniska utvecklingsfasen och om allt går vägen väntar en miljardmarknad för bolaget.

Aktien har konsoliderat sedan i somras och i höstas bytte bolaget ut sin vd sedan sju år. En ny chef är nu på plats. Stor riskvilja inom medicintekniksektorn kan få aktien att ytterligare lyfta. Planera entré i aktien om den återvänder till den tidigare högstanivån på 30,50 kronor. En tajt stop loss rekommenderas ifall aktien – efter att ha brutit 30,50 kronor – åter halkar under 29,00 kronor. 

Nokia Trigger 64. Målkurs 72. Stop loss 61.

Nokia (börsvärde 24 400 Mkr) har ökat sin omsättning tre kvartal i rad och marginalerna har gradvis blivit bättre. Det är bolagets största affärsområde Networks som repat sig och de stora skillnaderna år mot år beror på projekt i USA och Kina.

Aktien har under året varit intressant ur ett trendperspektiv, men den har inte riktigt lyft på det sätt som man kunnat önska sig.

Trots att aktien i perioder utvecklas svagt råder ett underliggande köpsug och med en stark börs i ryggen får vi ett utbrott från triggernivån. Men tänk på att aktien kan vara lynnig, var noga med att bevaka utvecklingen. Köp om aktien passerar 64,00 kronor och använd 61,00 kronor som stop-loss nivå om det inte vill sig.

Byggmax Trigger 50. Målkurs 57 kr. Stop loss 50.

Byggkedjan Byggmax (börsvärde 3 000 Mkr) aktie har utvecklats svagt under större delen av året men senaste månaden har aktien rekylerat uppåt, möjligen beroende på att den höga direktavkastningen väckt investerarnas intresse. Bolaget har högt ställda finansiella mål sett till historien men givet prognoserna är värderingen i bolaget långt ifrån blodig.

Huruvida det bär eller brister för Byggmax återstår att se, men med en positiv börs i ryggen tror vi riskviljan håller för att klämma ur ytterligare 10-15 procent ur aktien om vår triggernivå bryts. Köp aktien om den passerar 50 kronor och sälj när det närmare sig 55-57 kronor. Använd utbrottsnivån som stop loss-nivå.

Wnt Research Trigger 39,40. Målkurs 47. Stop loss 37,50.

WNT Research (börsvärde 565 Mkr) forskar på syntetiska peptider. Tanken är att forskningen ska leda till ett läkemedel som hämmar vissa typer av cancer.

Aktiens handelsmönster med högre och högre bottnar är spännande och bryter den tidigare högsta nivån är det sannolikt att vi får se ett rejält utbrott på uppsidan.  

Att bolaget sedan är verksamt inom bioteknik, som varit en av årets mest haussade sektorer, gör inte saken sämre. Aktien råkar också vara en favorit i diverse börsforum och den uppmärksamheten är en bra grogrund för en kortsiktig spekulation på uppsidan.

Köp aktien om den passerar 39,40 kronor och sälj när den stiger till 47 kronor. Lägg stop loss på 37,50 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -