Potential i pyttebolag

Teknisk analys Ett litet teknikbolag har fått en köpsignal medan ett större råvarubolag har fått en säljsignal. Index är i en stigande trend men tampas med ett kortsiktigt motstånd.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg svagt under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras.

För tillfället ligger index nära trendkanalens tak och testar ett kortsiktigt motstånd runt 1 470 punkter, vilket kan ge en reaktion ned. Vid etablerat brott upp är uppsidan stor. Stöd på medellång sikt finns vid 1 410 punkter.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Anoto Group

Anoto har stigit i december och brutit den fallande trenden. En dubbelbotten-formation har gett en köpsignal med målkursen 0,33 kronor eller högre.

Köpsignal från en dubbelbotten-formation signalerar att optimismen hos investerarna är ökande och att aktien inleder en stigande trend. Vid brott upp genom motståndet vid 0,29 kronor är uppsidan stor med nästa motstånd vid 0,39 kronor. 

Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa. Volatilitetsrisken är extremt hög.

Investtechs rekommendation: Köp

Clas Ohlson

Clas Ohlson rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande. Aktien är dock för tillfället i en konsolidering.

Stöd finns vid 121 kronor och motstånd vid 130 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt.

Vid brott upp finns tidigare topp vid 147 kronor. Vid brott ned finns stöd vid 106 kronor. Positiv volymutveckling bekräftar uppgången sedan oktober och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Neutral

SSAB A

SSAB rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

En dubbeltopp-formation har gett en säljsignal med målkursen 45 kronor eller lägre. Stöd finns vid 47 kronor och motstånd vid 54 kronor. 

Negativ volymutveckling bekräftar den fallande trenden och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under den senaste veckan, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -