Köpsignal i skogsbolag

Teknisk analys En skogsaktie får en köprekommendation medan en oljeaktie får en säljrekommendation. Här är veckans tekniska analys.

OMX Stockholm 30

OMXS30 sjönk under den senaste veckan. Index rör sig dock fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Motstånd finns vid 1 467 punkter medan stöd finns vid 1 420 och 1 400 punkter. Brott på 1 400 eller 1 467 punkter kommer

Investtechs rekommendation: Köp

Holmen B

Holmen rör sig i en stigande trend och vidare uppgång indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 250 kronor och där finns nu stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Uppsidan är stor utan motstånd. 

Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under de senaste två veckorna, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Rezidor Hotel Group

Rezidor rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien har brutit stödet vi 32,60 kronor. Brott ned genom stöd är en säljsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Köpare som låg vid stödet är borta men det finns fortsatt ett stort utbud av aktier. Nedsidan är stor med nästa stöd vid 27,60 kronor. 

Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som på måndagen, indikerar att pessimismen är stigande och att investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Black Pearl Resources

Black Pearl Resources har brutit ned från den fallande trenden, vilket indikerar en starkare nedgångstakt. Aktien har motstånd vid 9,40 och 11,40 kronor medan nedsidan är stor utan stöd. 

Negativ volymutveckling bekräftar den fallande trenden och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under den senaste veckan, indikerar att pessimismen är stigande och att investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -