Smygpremiär för STOCKholmsbörsen

Poddradio Inför årsskiftet startar Placera STOCKholmsbörsen, en poddradio där vi pratar om investeringar och olika frågor som påverkar finansmarknaderna.

Redan nu kan du smyglyssna på de första avsnitten där vi diskuterar aktier, olika tillgångsslag och marknader, samt en hel del skvaller från branschen också.

Syftet med poddradion är att kunna ge ett nytt perspektiv på våra rekommendationer och nyheter samt kommentera händelser och aktier som inte alltid får plats i vår bevakning.

Poddradion ger också möjlighet att förklara hur vi på Placera arbetar, varför vi väljer att skriva om vissa saker och prioritera ned andra. Vi kommer att dela med oss av svaren på många av de frågor som enskilda läsare ställer till oss.

Vårt mål är att sända ett avsnitt i veckan. Samtliga avsnitt kommer att ligga på en speciell temasida. Inledningsvis kan du bara lyssna på STOCKholmsbörsen på internetplattformen Soundcloud. Vi räknar med att inom några veckor kunna erbjuda lyssning direkt via Placera.

Vi jobbar också med att kunna distribuera STOCKholmsbörsen via fler kanaler, så som Itunes.

Om du som lyssnare har synpunkter, frågor eller idéer är du varmt välkommen att skriva det i kommentarsfältet här under.

Vad är en poddradio?

Podcast eller podcasting) är en metod att publicera (och för lyssnaren att prenumerera på) ljudfiler eller film via internet. Ordet "podcasting" är en sammanslagning av "pod" (ordagrant "kapsel" men syftande på media-spelaren Ipod - I play on demand) och engelskans "bro(ad)cast" (sändning).

 Ännu finns ingen helt adekvat svensk term för företeelsen; "poddsändning" är ett av de förslag som lagts fram, men "poddradio", som bland annat används av Sveriges Radio, används i mycket högre grad. Ordet "podd-tv" har fått visst genomslag för podd-sändning av videomaterial. Källa: Wikipedia, Placera

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -