Två feta köprekommendationer

Teknisk analys Börsen är i en fortsatt stigande trend med stor potential uppåt om motstånd bryts. Två välkända och stora börsbolag får varsin köprekommendation.

OMX Stockholm 30

OMXS30 gick i sidled under den senaste veckan. Index rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras.

För tillfället testar index ett kortsiktigt motstånd vid 1 420 punkter. Vid etablerat brott över den nivån är uppsidan stor. Vid reaktion ned finns stöd vid 1 400, 1 380 och 1 330 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp

Atlas Copco A

Atlas Copco rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära stödet vid 212 kronor medan det inte finns några motstånd på medellång sikt. På kort sikt finns motstånd vid 218 kronor. 

Positiv volymutveckling bekräftar den senaste månadens uppgång och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är positiv på insiderhandel efter tre köp den 6 november.

Investtechs rekommendation: Köp

Nibe

Nibe har stigit efter fredagens rapport. Aktien rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära stödet vid 198 kronor medan det inte finns några motstånd på medellång sikt. 

Positiv volymutveckling bekräftar den senaste månadens uppgång och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under de senaste två handelsdagarna, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Etrion

Etrion rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Motstånd finns vid 3,46 kronor medan nedsidan är stor utan stöd. Kortsiktigt motstånd finns även vid 3,18 kronor. 

Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned genom 3,18 kronor och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under förra veckan, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -