Köpsignal i skogsbolag

Teknisk analys Börsen rör sig i en stigande trend. Ett skogsbolag och en teknikkonsult har löst ut köpsignaler medan en säljsignal uppstått i en av årets nykomlingar på börsen.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg under den senaste veckan. Index rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. För tillfället testar index motståndet vid 1 410-1 420 punkter.

Vid etablerat brott upp över 1 420 punkter är uppsidan stor. Vid reaktion ned finns stöd vid 1 400 och 1 330 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs ligger i en stigande trend och vidare uppgång indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 106 kronor och där finns nu stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien.

Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under de senaste veckorna, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

 

ÅF

ÅF ligger i en stigande trend och vidare uppgång indikeras. Aktien har brutit motståndet vid 115 kronor och där finns nu stöd. Motstånd på kort sikt finns vid 121 kronor. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt.

Hög volym på uppgångsdagar, som under de senaste veckorna, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Com Hem

Com Hem har brutit den fallande trenden, vilket indikerar mer horisontella rörelser än den fallande trenden. Aktien testar motståndet vid 55-56 kronor, vilket kan ge en reaktion ned mot det kortsiktiga stödet vid 47 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. 

Negativ volymutveckling bekräftar den fallande trenden och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -