Stor uppsida i liten aktie

Teknisk analys Börsen har brutit sin stigande trend men det saknas inte köpsignaler i enskilda aktier. En bank och en tidigare förhoppningsaktie finns med på köplistan.

OMX Stockholm 30  

OMXS30 steg under den senaste veckan. Index har brutit den stigande trenden, vilket indikerar mer horisontella rörelser än den stigande trenden.

Index ligger mellan stöd vid 1 330 punkter och motstånd vid 1 375 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt.

Vid brott ned finns stöd vid 1 270 punkter. Vid brott upp finns motstånd vid 1 410-1 420 punkter.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Swedbank A

Swedbank steg efter förra veckans rapport. Aktien ligger i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

En rektangel-formation (REC) har gett en köpsignal med målkursen 198 kronor eller högre. Köpsignal från en rektangel signalerar att optimismen hos investerarna är stigande och att aktien fortsätter en stigande trend. Uppsidan är stor utan motstånd. Stöd finns vid 182 kronor. 
Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under de senaste veckorna, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Net Insight B

Net Insight steg efter måndagens rapport. Aktien ligger i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Aktien har brutit det kortsiktiga motståndet vid 3,15 kronor och uppsidan är nu stor.

Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt.

Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

SSAB A

SSAB steg efter måndagens rapport. Aktien har dock brutit den stigande trenden, vilket indikerar mer horisontella rörelser än den stigande trenden. Stöd finns vid 47 kronor och motstånd vid 54 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. 

Negativ volymutveckling på längre sikt bekräftar trendbrottet. Positiv volymutveckling på kort sikt stärker aktien. Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa. 

Investtechs rekommendation: Neutral

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -