Köpsignal i vitvarujätte

Teknisk analys Stockholmsbörsen har brutit den stigande trenden. En köpsignal har lösts ut i en vitvarujätte som nyligen släppt kvartalsrapport

OMX Stockholm 30 

OMXS30 steg svagt under den gångna veckan. Index har brutit den stigande trenden och ligger mellan stöd vid 1255 punkter och motstånd vid 1330 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt. Vid brott ned är nedsidan stor. Vid brott upp finns fler motstånd upp mot 1410-1420 punkter.

Investtechs rekommendation: Neutral

Electrolux B

Electrolux steg efter måndagens rapport. Aktien ligger i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Stöd finns vid 180 kronor och motstånd vid 205 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt. Positiv volymutveckling bekräftar den stigande trenden och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är stigande och att investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Atlas Copco A

Atlas Copco steg också efter måndagens rapport. Aktien har sjunkit sedan september och brutit den stigande trenden, vilket indikerar mer horisontella rörelser än den stigande trenden. Stöd finns vid 187 kronor och motstånd vid 212 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Getinge B

Getinge sjönk efter förra veckan rapport men har rekylerat upp något. Aktien rör sig i en fallande trend och vidare nedgång indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande. Aktien har motstånd vid 170 kronor medan det inte finns något stöd på medellång sikt. 


Negativ volymutveckling bekräftar den fallande trenden och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under torsdagens fall, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -