Köpsignal i forskningsbolag

Teknisk analys Stockholmsbörsen har brutit den stigande trenden och i två tunga börsbolag har säljsignaler löst ut. Ett forskningsföretag sticker dock ut med en köpsignal.

OMX Stockholm 30  

OMXS30 sjönk med över tre procent under den gångna veckan. Index har brutit den stigande trenden, vilket i första skedet indikerar mer horisontella rörelser än den stigande trenden.

Index har även brutit stödet vid 1 330 punkter, där det nu finns motstånd. Stöd finns vid 1 255 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Neutral

Medivir B

Forsknings- och läkemedelsföretaget Medivir rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära trendkanalens golv vid 121 kronor. Stöd finns vid 113 kronor och motstånd vid 140 kronor. Brott på antingen 113 eller 140 kronor kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

ABB

ABB rör sig i en fallande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Flera formationer har gett säljsignal med målkursen 135 kronor eller lägre. Säljsignal från en formation signalerar att pessimismen hos investerarna är stigande och att aktien fortsätter en fallande trend.

Stöd finns vid 142 kronor och motstånd vid 153 kronor. Vid brott ned är nedsidan stor. Negativ volymutveckling bekräftar säljsignalen och försvagar aktien på kort sikt.

Hög volym på nedgångsdagar, som i oktober, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

SCA B

SCA rör sig i en fallande trend och vidare nedgång indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande. Aktien har brutit stödet vid 165 kronor och där finns nu motstånd.

Brott ned genom stöd är en säljsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Köpare som låg vid stödet är borta men det finns fortsatt ett stort utbud av aktier.

Stöd finns vid 153 kronor. Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under förra veckan, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -