Köpsignal i bank

Teknisk analys En bankaktie får en köpsignal medan säljsignaler har uppstått i ett stort verkstadsbolag och bioteknikföretag.

OMX Stockholm 30  

OMXS30 sjönk med nästan två procent under den gångna veckan. Index rör sig dock fortsatt i en stigande trend på medellång sikt, vilket indikerar vidare rörelser innanför den.

Motstånd finns vid 1 375 och 1 410-1 420 punkter. Stöd finns vid 1 330 punkter. Brott på antingen 1 330 eller 1 420 punkter kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt. Vid brott upp är uppsidan stor utan motstånd. Vid brott ned är nedsidan stor med nästa stöd runt 1 250 punkter.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

SEB A

SEB rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 94 kronor, där det nu finns stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien.

Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Sandvik

Sandvik har brutit ned från en fallande trend, vilket indikerar vidare rörelser nedåt. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

En huvudskuldra-formation (HS) har gett en säljsignal med målkursen 75 kronor eller lägre. Säljsignal från en huvudskuldra signalerar att pessimismen hos investerarna är stigande och att aktien inleder en fallande trend.

Negativ volymutveckling bekräftar säljsignalen och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under den senaste månaden, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Active Biotech

Active Biotech rör sig i en fallande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande. Aktien har brutit stödet vid 28 kronor och där finns nu stöd.

En rektangel-formation (REC) har gett en säljsignal med målkursen 22,50 kronor eller lägre. Säljsignal från en rektangel signalerar att pessimismen hos investerarna är stigande och att aktien fortsätter en fallande trend. Nedsidan är stor utan stöd på medellång sikt. Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Volatilitetsrisken är hög.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -