Köpsignal i mat och kök

Teknisk analys Trots förra veckans nedgång befinner sig Stockholmsbörsen i en stigande trend. Bland veckans köpsignaler märks två konsumtionsrelaterade aktier.

OMX Stockholm 30  

OMXS30 sjönk med nästan två procent under den gångna veckan. Index rör sig dock fortsatt i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Motstånd finns vid 1 410-1 420 punkter. Stöd finns vid 1 375 och 1 330 punkter.

Brott på antingen 1 330 eller 1 420 punkter kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt. Vid brott upp är uppsidan stor utan motstånd. Vid brott ned när nedsidan stor med nästa stöd vid 1 250 punkter.   

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Axfood

Axfood rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 366 kronor, där det nu finns stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien.

Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på måndagen, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Nobia

Nobia steg förra veckan efter nyheter om företagsförsäljning i Frankrike. Aktien har efter konsolidering brutit motståndet vid 60 kronor, där det nu finns stöd.

Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Uppsidan är stor utan motstånd. 

Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under förra veckan, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är positiv på insiderhandel efter ett köp den 26 september.

Investtechs rekommendation: Köp

Husqvarna B

Husqvarna bröt den stigande trenden under sommaren och har konsoliderats mellan 50 och 56 kronor. Aktien har sjunkit den senaste veckan och på måndagen bröt aktien stödet vid 50 kronor.

En huvudskuldra-formation har gett en säljsignal med målkursen 45,50 kronor eller lägre. Säljsignal från en huvudskuldra signalerar att pessimismen hos investerarna är stigande och att aktien inleder en fallande trend. Nästa stöd finns vid 42 kronor. 

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -