Putin hotar med ny lag

Krisen i Ukraina Rysslands president Vladimir Putin har lagt fram ett lagförslag om att beslagta utländska tillgångar. Uppgifterna om Rysslands planerade vedergällning efter EU och USA:s sanktioner mot landet förnyar oron kring situationen i Ukraina.

En parlamentsledamot från Rysslands president Vladimir Putins parti Enade Ryssland har lagt fram ett lagförslag som gör det möjligt att beslagta utländska tillgångar i Ryssland, som ett svar på sanktionerna mot Ryssland.

Det skriver Bloomberg News

Lagen ska kompensera de ryska medborgare och företag som har fått sina utländska tillgångar frysta, enligt ett pressmeddelande på det ryska parlamentets hemsida.

Enligt förslaget ska den ryska staten betala ut kompensation till dem som drabbats av de utländska sanktionerna och ska då få rätt att beslagta utländska staters tillgångar i Ryssland, även sådana som har diplomatisk immunitet.

Vladimir Putins talesman Dmitrij Peskov ville inte kommentera lagförslaget.

"Vi bettraktar dessa sanktioner som absolut grundlösa och illegala, och Ryssland har rätt att vidta åtgärder för att försvara sina intressen", sade han till Bloomberg News.

Lagförslaget ska först behandlas i en kommitté i parlamentet, duman, på måndag den 29 oktober innan det kan komma att tas upp av parlamentet den 7 oktober.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -