Köpsignal i banker

Teknisk analys OMXS30-index har brutit upp och rör sig åter i en stigande trend där uppsidan är stor. Köpsignaler har löst ut i två banker medan ett trendigt teknikbolag fått en säljsignal.

OMX Stockholm 30  

OMXS30 steg under den senaste veckan med drygt 1 procent. Index rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Index har brutit motståndet vid 1 410 punkter.

Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Uppsidan är nu stor utan motstånd.

Investtechs rekommendation: Köp

Swedbank A

Swedbank rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

En rektangel-formation har gett en köpsignal med målkursen 194 kronor eller högre. Köpsignal från en rektangel signalerar att optimismen hos investerarna är stigande och att aktien fortsätter en stigande trend.

Vid brott upp genom det kortsiktiga motståndet runt 180 kronor är uppsidan stor. Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under de senaste veckorna, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. 

Investtechs rekommendation: Köp

Nordea

Nordea rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

En dubbelbotten-formation gav på fredagen en köpsignal med målkursen 96 kronor eller högre. Motstånd finns vid 100 kronor och stöd vid 89 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt. 
Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som på fredagen, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Arcam

Arcam rör sig i en fallande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien testar ett kortsiktigt stöd vid 170 kronor. På medellång sikt finns stöd vid 132 kronor och motstånd vid 190 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning.

Negativ volymutveckling bekräftar den senaste veckans nedgång och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som på fredagen, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. Volatilitetsrisken är hög.

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -