Putin hotar EU

Nyheter i korthet Vladimir Putin hotar med att hans trupper kan angripa fem huvudstäder i EU på två dagar, Löfven har en vecka på sig och borätter slipper höjda avgifter. Det är några av morgonens nyheter.

Skottland röstar nej till självständighet. Skottland kommer att fortsätta vara en del av Storbritannien. Nej-sidan i folkomröstningen har nu ett ointagligt försprång med 55 procent av rösterna mot cirka 45 procent för ja-sidan. (Ekot)

Löfven har en vecka på sig. Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har en vecka på sig att bilda en ny regering och säger att Sverige är "för litet för stora konflikter". (DN, SvD, DI)

C-veteran vill se samarbete. Förre Centerledaren Olof Johansson vill att Centern och Socialdemokraterna samarbetar igen. Han anser att blockpolitiken nått vägs ände. (DI)

Putin hotar fem EU-länder. Rysslands president Vladimir Putin har hotat med att ryska trupper kan angripa fem huvudstäder i EU på två dagar, enligt tyska uppgifter. (DN)

Borätter slipper höjda avgifter. En ny utredning visar att bostadsrättsföreningar får gå med underskott om de klarar utgifterna på kort och lång sikt. (DN)

Oljebolag till First North. Maha Oil, som kontrolleras av den svenske entrepenören Jonas Lindvall, siktar på en listning på First North i oktober. Bolagets affärsidé är att utveckla redan kända fält med moderna teknologier. (DI)

Blackouts hotar. Allt mer förnybar energi och mindre baskraft gör att vi måste förbereda oss på fler stora strömavbrott i framtiden, enligt Fortums vd. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -