Massivt kursfall i MTG

Börs Uppgifterna om att Ryssland förbereder ett lagförslag som ska minska möjligheten för utländska aktörer att äga mediebolag i landet pressar MTG:s aktiekurs kraftigt.

MTG tittar noga på den text som lagts fram för en ny lag kring ägandet i mediesegmentet i Ryssland och följer processen i det ryska parlamentet, duman, väldigt noga, säger MTG:s presschef Per Lorentz i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt i spåren av uppgifter att Ryssland vill begränsa utländskt ägande.

"Som vi har förstått det kommer ett lagförslag att läggas fram. Då krävs det att det går igenom i duman tre gånger. Med tanke på att det är väldigt tidigt i processen, då lagförslaget ännu inte presenterats för en första reading, kommenterar vi inte i det här läget vad gäller innehållet i en potentiell lag eller utfallet. Vi beaktar alla aspekter över hur vi måste agera", säger Per Lorentz.

Det förslag som presenterats tar sikte på att begränsa utländskt ägande inom print, radio och tv till 20 procent, från tidigare 50 procent. En ny lag skulle kunna tvinga utländska ägare att minska sina andelar senast tidigt 2017, enligt Bloomberg News. MTG äger 38 procent i ryska CTC Media.

Vid 16.30-tiden hade MTG:s B-aktie fallit nära 8 procent till 239,60 kronor. Som lägst handlades aktien i 238,50 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -