Köpsignal i verkstadsbolag

Teknisk analys Medan index fortsätter röra sig i sidled har köpsignaler löst ut i ett verkstadsbolag och ett konsumentbolag. Ett investmentbolag har däremot fått en säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMXS30 gick i sidled under den senaste veckan och är fortsatt i konsolidering. Index rör sig på medellång sikt mellan motstånd vid 1 405-1 410 punkter och stöd vid 1 330 punkter.

Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning på medellång sikt. Vid brott upp är uppsidan stor utan motstånd. Vid brott ned finns nästa stöd runt 1 250 punkter. På kort sikt finns även stöd vid 1 380 punkter.

Investtechs rekommendation: Neutral

Assa Abloy B

Assa Abloy rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Aktien har efter konsolidering brutit motståndet vid 358 kronor, där det nu finns stöd.

Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien.

Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som förra torsdagen och fredagen, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Swedish Match

Swedish Match rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har marginellt brutit motståndet vid 237 kronor. Uppsidan är stor utan motstånd på medellång sikt. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under förra veckan, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Ratos B

Ratos rör sig i en fallande trend och vidare nedgång indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien har brutit stödet vid 53 kronor och nedsidan är nu stor utan ytterligare stöd. Brott ned genom stöd är en säljsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt.

Köpare som låg vid stödet är borta men det finns fortsatt ett stort utbud av aktier. Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgångsdagar, som under september, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj



Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -