Sjövilda svängningar i VRG

Börs Dagens kursraket är accessoarhandlaren Venue Retail Group som strax efter lunch rusat 28 procent.

Storägaren och styrelseledamoten Karl Eklöf ökade sitt innehav till 5,3 procent av kapitalet den 18 augusti. Sedan dess går aktien spikrakt uppåt.

Men det har skeppat ordentligt i aktien. Efter att ha rasat från toppen på 38 kronor i slutet på 2013, till botten på 13 kronor nu i juli, har aktien stuckit iväg. Efter dagens rally handlas den kring 23 kronor.

Den dominerande nedåtgående trenden som aktien befunnit sig i sedan toppen 2013 tog en volatil vändning uppåt efter att bolaget tillkännagivit, i samband med senaste kvartalsrapporten, att det tvingats ta in nytt kapital.

Kursresan har under augusti gått i sicksack. Aktiepriset har svängt mellan 23 och 16 kronor. Investerare kastas mellan hopp och förtvivlan när kursen svänger som en jojo.

Vacklande försäljning i juli var orsaken senast aktien föll. Det var åtta dagar sedan. Den här veckan ser aktien ut att stiga på insiderköp.

Sett till marknadsaktörernas agerande är osäkerheten väldigt stor. Trendvändningar sker generellt under kraftig volatilitet och kanske har VRG:s aktieägare ridit ut den värsta stormen nu. 

Fredrik von Schantz

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -