Köpsignal i bankaktie

Teknisk analys Stockholmsbörsen har brutit den stigande medellånga trenden. En bank och ett verkstadsbolag har utlöst köpsignaler medan ett storbolag fått en ny säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg med nästan en procent under den senaste veckan. Index har dock brutit den stigande trenden på medellång sikt, vilket indikerar mer horisontella rörelser.

Index närmar sig motståndet vid 1 373 punkter, vilket kan ge en reaktion nedåt. Stöd på kort sikt finns runt 1 330 punkter. Brott på antingen 1 330 eller 1 373 punkter kommer att signalera fortsatt riktning.

Vid brott ned är nedsidan stor med nästa stöd först vid 1 254 punkter. Vid brott upp finns nästa motstånd vid 1 410 punkter.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Hexagon B

Hexagon rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 227 kronor, där det nu finns stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien.

Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgång, som på måndagen, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Swedbank A

Swedbank rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära stödet vid 173 kronor. En aktie som ligger nära ett stöd indikerar uppgång. Definitionen av stöd innebär att fler och fler köpare kommer fram ju närmare kursen ligger stödet. Motstånd på kort sikt finns runt 180 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp

Eniro

Eniro fortsatte att falla på måndagen. Aktien har brutit stödet vid 20 kronor, där det nu finns motstånd. Brott ned genom stöd är en säljsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Köpare som låg vid stödet är borta men det finns fortsatt ett stort utbud av aktier.

Nedsidan är stor med stöd först vid 11 kronor. Negativ volymutveckling bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång, som på måndagen, indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. Aktien är dock starkt positiv på insiderhandel efter fyra köp den senaste månaden.

Investtechs rekommendation: Sälj

INVESTTECH

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -