Köpsignal i nätspelare

Teknisk analys Ett telekombolag och ett nätspelsbolag har fått köpsignaler. Stockholmsbörsen däremot har brutit sin stigande trend på medellång sikt.

OMX Stockholm 30

OMXS30 sjönk under den senaste veckan. Index har brutit den stigande trenden på medellång sikt, vilket indikerar mer horisontella rörelser. En rektangel-formation (REC) har gett en säljsignal efter brott ned från konsolidering.

Rektangeln indikerar nedgång till 1 320 punkter eller lägre. Potentiellt stöd finns runt 1 330 punkter medan motstånd finns vid 1 373 punkter.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Nokia

Nokia rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära trendbotten vid 52 kronor, vilket kan ge en reaktion upp. Motstånd finns vid 56,40 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. 

Positiv volymutveckling bekräftar den stigande trenden och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Låg volym på nedgång indikerar att få investerare vill gå ned i pris för att sälja och att de är bekväma med att äga aktien.

Investtechs rekommendation: Köp

Unibet

Unibet rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Stöd finns vid 318 kronor medan uppsidan är stor. Positiv volymutveckling bekräftar den stigande trenden och stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

MTG B

MTG rör sig i en fallande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien har motstånd vid 275 kronor och stöd på kort siktvid 260 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Vid brott upp finns nästa motstånd vid 314 kronor. Vid brott ned är nedsidan stor utan stöd. 

Negativ volymutveckling försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -