Nordic Mines ackord fastställt

Börs (Uppdaterad 2) Uleåborgs tingsrätt har fastställt ackordsförslaget för Nordic Mines finska dotterbolag. Handeln i aktien kommer att återupptas klockan 14.55.

För dotterbolagets oprioriterade fordringsägare innebär ackordet full kontant betalning för de fordringar som uppgår till maximalt 1.000 euro. För fordringar överstigande 1.000 euro innebär ackordet 10 procents betalning av det totala fordringsbeloppet.

Ackordsuppgörelsen innehåller villkor som gör detmöjligt för bolagets långivare och övervakaren av ackordsuppgörelsen att ansöka om att ackordet ska upphöra bland annat om en slutlig överenskommelse med bolagets långivare inte har ingåtts senast den 8 augusti 2014.

Vad gäller rekonstruktionen i Sverige har Nordic Mines rekonstruktör för de svenska bolagen inom koncernen tidigare lämnat in ett ackordsförlag till Uppsalatingsrätt som har ett stöd av berörda borgenärer motsvarande minst 40 procent av utestående oprioriterade fordringarna.

Vid inledande borgenärssammanträden den 30 juli beslutades om uppskov till den 6 augusti. Vid de fortsatta borgenärssammanträdena kommer tingsrätten att besluta i frågan om förslaget om offentligt ackord kan fastställas.

För oprioriterade fordringsägare innebär ackordsförslaget full kontant betalning av fordringsbelopp upp till 9.000 kronor samt 10 procents betalning av överskjutande fordringsbelopp.

Nordic Mines fortsätter att diskutera villkoren för bland annat nedskrivning av utestående lån med sina långivare och någon slutlig överenskommelse har ännu inte träffats.

Handeln i Nordic Mines aktie stoppades under torsdagseftermiddagen sedan kursen börjat rusa.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -