Argentina ställer in betalningarna

Valuta Argentina ställde på onsdagen in betalningarna, efter att sistaminutensamtal mellan regeringen och obligationsägarna inte lyckat resultera i någon överenskommelse.

Det skrev Financial Times på torsdagskvällen.

Ekonomiminister Axel Kicillof sade att "utsugarfonder" hade avfärdat ett förnyat erbjudande från regeringen. Samma erbjudande gjordes till obligationsägare som accepterade omstruktureringen efter den senaste betalningsinställelsen 2001, men det var "omöjligt" att betala mer.

På onsdagskvällen sänkte S&P kreditbetyget för Argentina till SD, selective default, från tidigare CCC-, rapporterade Reuters.

I slutet av juni meddelade Standard & Poor's, efter att Argentina missat en betalning av en obligationskupong, att landets betyg placerats på "creditwatch negative".

Vidare meddelades att betyget skulle komma att sänkas till just selective default om Argentina inom en 30-dagarsperiod inte lyckats genomföra en betalning om 539 miljoner dollar på internationella statsobligationer med löptid till 2033.

Standard & Poor's menar nu att 30-dagarsperioden är över och att obligationsägarna fortfarande inte fått betalningarna, och sänker därmed planenligt kreditbetyget för Argentina.

Kreditbetygssänkningen gäller internationella statsobligationer. Standard & Poor's bekräftar betyget för Argentinas kort- och långsiktiga obligationer i lokal valuta.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -