Färska köp- och säljsignaler

Teknisk analys Stockholmsbörsen befinner sig nära tidigare toppnivåer. Om index bryter upp genom dem utlöses en köpsignal med stor uppsida. Köpsignaler har uppstått i en bank och ett konsumentföretag medan en teleoperatör fått en säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMX30 har utvecklats väl de senaste veckorna och testar nu de gamla toppnivåerna från  tidigare i juni och juli. Marknaden befinner sig fortfarande i en konsolideringsfas mellan 1 360 och 1 410 punkter.

Ett brott genom motstånden vid 1 410 punkter kommer att innebära en köpsignal på medellång sikt med stor uppsida. Vid reaktioner nedåt finns det stöd kring 1 360 punkter.

Så länge index visar en stigande trend och stödet vid 1 360 punkter håller är index tekniskt sett positivt.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

SCA B

SCA B har fallit tillbaka mot golvet i den stigande trendkanalen på meddellång sikt. En vidare uppgång indikeras och köp nära trendgolvet innebär en bra uppsida inom trendkanalen.

Aktiekursen visar emellertid också en rektangelformation mellan stödet på 171 och motståndet på 191 kronor. Etablerat genombrott på en av dessa nivåer signalerar fortsatt utveckling i samma riktning.

Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt. Aktien är positiv på insiderhandel efter en serie köp tidigare i vår och sommer.

Investtechs rekommendation: Köp

Nordea Bank

Nordea Bank ligger i en stigande trend och fortsatt positiv utveckling innanför den indikeras. Aktien har rekylerat tillbaka efter ett brott på en rektangelformation utan att helt ha nått målkursen på 101.

Aktien närmar sig nu stödet vid cirka 92 kronor, vilket kan ge en reaktion uppåt på kort sikt.
Aktien är negativ på insiderhandel.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Millicom International Cellular

Millicom (MIC) har gett säljsignal från flera kursformationer och visar en svag utveckling innanför en fallande trendkanal. Investerarna har blivit mer negativa och sålt sina aktier till stadigt lägre kurser.

Aktien har nu också brutit ned genom stödet vid 610 kronor. En ny säljsignal har därmed utlösts och en fortsatt negativ utveckling indikeras.  Vid uppåtriktade rekyler har MIC nu motstånd vid 610 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -