Den stigande trenden har vänt

Teknisk analys Den stigande trenden på Stockholmsbörsen har brutits. Veckans köpsignaler hittar vi i en storbank som nyligen släppt rapport och i ett programvarubolag.

OMX Stockholm 30

OMXS30 sjönk med drygt 1 procent under den senaste veckan. Index har brutit den stigande trenden, vilket indikerar mer horisontella rörelser. Index är nu i en konsolidering mellan ungefär 1340 och 1410 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera riktning på medellång sikt. Det finns även en stöd- och motståndsnivå runt 1375 punkter. Vid brott upp genom 1410 är uppsidan stor samtidigt som nedsidan också är stor vid brott ned genom 1330-40 punkter. Så länge index visar en stigande trend och stödet runt 1340 håller är index tekniskt sett positivt.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

SEB A

SEB steg efter måndagens rapport. Aktien rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser uppåt. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan på aktien bland investerarna är ökande. Aktien har brutit motståndet vid 90 kronor. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Vid brott upp genom det kortsiktiga motståndet vid 93 kronor är uppsidan stor. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Formpipe Software

Formpipe Software steg efter måndagens rapport. Aktien har brutit den stigande trenden, vilket indikerar mer horisontella rörelser. Aktien ligger dock nära stöd vid drygt 6 kronor och en rektangel (REC) signalerar uppgång till 7,80 kronor eller mer. Köpsignal från en rektangel signalerar att optimismen hos investerarna är stigande och att aktien inleder en stigande trend. Vid brott upp genom det kortsiktiga motståndet vid 6,75 kronor är uppsidan stor. Positiv volymutveckling bekräftar den köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Låg volym på nedgång indikerar att få investerare vill gå ned i pris för att sälja och att de är bekväma med att äga aktien. 

Investtechs rekommendation: Köp

Millicom


Millicom rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan på aktien bland investerare är sjunkande. Stöd finns vid 600 kronor och motstånd vid 628 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Negativ volymutveckling bekräftar nedgången i juli och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj



Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -