Två färska köpsignaler

Teknisk analys Den stigande trenden på börsen är intakt. Köpsignaler har uppstått i en personaluthyrare och ett verkstadsbolag medan ett fastighetsbolag har fått en säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg svagt under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stöd på medellång sikt finns vid 1 374 punkter och motstånd på kort sikt vid 1 406 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning.

Investtechs rekommendation: Köp

Proffice B

Proffice ligger i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 26,80 kronor och där finns nu stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt.

Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Låg volym på nedgång indikerar att få investerare vill gå ned i pris för att sälja och att de är bekväma med att äga aktien. Aktien är också positiv på insiderhandel efter ett köp den 17 juni.

Investtechs rekommendation: Köp

Nibe B

Nibe steg på tisdagen efter ett förvärv i Kanada. Aktien rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

På kort sikt finns stöd vid 187 kronor och motstånd vid 203 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Positiv volymutveckling bekräftar den stigande trenden och stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Tribona

Tribona föll i juni. Aktien visar en fallande trend och vidare nedgång indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande. Motstånd finns vid 35,70 kronor. Vid brott ned genom 34 kronor är nedsidan stor. Negativ volymutveckling bekräftar den fallande trenden och försvagar aktien på kort sikt.

Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. Låg volym på uppgång indikerar att få investerare vill gå upp i pris för att köpa och att de räknar med att kunna köpa billigare senare.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -