Köpsignal i bankaktie

Teknisk Analys Trots senaste veckans nedgång ligger börsen kvar i en stigande trend. Bland enskilda aktier sticker en storbank ut med en köpsignal.

OMX Stockholm 30

OMXS30 sjönk 1,7 procent under förra veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. En motståndsnivå vid 1 406 punkter kan dock bromsa uppgången på kort sikt. Det ligger stöd vid 1 375 och 1 330 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp

Swedbank

Swedbank ligger i en långsiktig stigende trend och en fortsatt uppgång innanför den indikeras. I mitten av maj bröt aktien upp genom motståndet vid 174 kronor. Tidigare valde många att sälja aktien runt den nivån, vilket ledde till en nedåtriktad reaktion.

Nu är det få säljare kvar och köparna tvingas gå upp i kurs vilket styrker utvecklingen på kort sikt.

Det finns få motstånd över dagens nivå medan nivån 174 kronor nu fungerar som stöd.

Investtechs rekommendation: Köp

Electrolux B

Electrolux steg nära 40 procent från februari till slutet av april. Många valde att ta hem vinster efter den starka uppgången och kursen har därefter fallit tillbaka.

Aktien ligger nu nära stödet vid 156-161 kronor. Detta stöd bör hålla emot fortsatt nedgång, men om aktien bryter stödet kommer det att utlösa en säljsignal. På ovansidan ligger ett motstånd vid 180 kronor.

Electrolux är negativ på insiderhandel. Senaste insideraffär var Henrik Bergström (vice vd) som sålde aktier för 800 000 kronor till kursen 172,20 kronor i mitten av maj.

Investtechs rekommendation: Neutral

Elekta B

Elekta gav upphov till en säljsignal från en formation i fjol sommar och inledde därefter en fallande trend. En fortsatt negativ utveckling innanför den indikeras.

På kort sikt har aktien rört sig upp mot motstånden vid 91 kronor men volumbalansen är negativ och tyder på ett överskott av säljare vilket medför att en korrektion nedåt kan förväntas. Ett stöd ligger vid 82 kornor och ett brott av den nivån kommer att utlösa en ny säljsignal.

Insiders affärer signalerar låg tilltro till att aktien ska stiga. Flera styrelseledamöter har sålt aktier.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -