Två färska köpsignaler

Teknisk analys Börsindex har brutit ett motstånd och nu ligger vägen öppen för fortsatt uppgång. En verkstadsaktie och en nätbank får köprekommendation. En klädaktie får en säljsignal.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg svagt under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Index har brutit motståndet runt 1 375 punkter efter konsolideringen sedan februari.

En rektangelformation har gett köpsignal med målkursen 1 434 punkter eller högre. Uppsidan är stor utan motstånd och med stöd vid 1 375 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp

Gunnebo

Gunnebo rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

 Aktien har brutit motståndet vid 38 kronor och där finns nu stöd. Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling, med hög omsättning på måndagen, bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Avanza Bank

Avanza har brutit upp efter konsolidering tidigare i år. Brott upp från en horisontell trend indikerar en positiv förändring av maknadspsykologin och är en köpsignal. Vid reaktioner ned finns det nu stöd vid 250 kronor.

Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling bekräftar brottet upp och stärker aktien på kort sikt. Aktien är positiv på insiderhandel efter köp i april.

Investtechs rekommendation: Köp

Kappahl

Kappahl rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Stöd på kort sikt finns vid 38 kronor och motstånd vid 40-41 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. 

Negativ volymutveckling bekräftar den fallande trenden och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. Aktien är negativ på insiderhandel efter försäljningar i april.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -