Köpsignal i Cdon och Eniro

Teknisk Analys Stockholmsbörsen rör sig i en fortsatt stigande trend. Köpsignal har utlösts i Cdon och Eniro medan trenden pekar nedåt för Acando.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg drygt en procent under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Index har brutit motståndet runt 1373 punkter efter konsolideringen sedan februari. En rektangel-formation har gett köpsignal med målkursen 1434 punkter eller högre. Uppsidan är nu stor utan motstånd och med stöd vid 1373 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp

Eniro

Eniro rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Aktien ligger nära trendgolvet och stödet runt 47 kronor. En aktie som ligger nära ett stöd indikerar uppgång. Definitionen av stöd innebär att fler och fler köpare kommer fram ju närmare kursen ligger stödet. Om man vill köpa kan det därmed vara gynnsamt att lägga en köporder precis ovanför stödet. Motstånd på kort sikt finns vid 54 kronor. Brott på antingen 47 eller 54 kronor kommer att signalera fortsatt riktning. 

Investtechs rekommendation: Köp

CDON Group

CDON har stigit i maj och brutit den fallande trenden. En omvänd huvudskuldra-formation gav på måndagen en köpsignal med målkursen 31,50 kronor eller högre. En omvänd huvudskuldra signalerar att optimismen hos investerarna är ökande och att aktien inleder en stigande trend. Vid brott upp genom motståndet vid 28 kronor är uppsidan stor. Stöd på kort sikt finns vid 26 kronor. Positiv volymutveckling bekräftar trendbrottet och köpsignalen. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är positiv på insiderhandel efter att vd Paul Fischbein köpte 7500 aktier på måndagen.

Investtechs rekommendation: Köp

Acando

Acando har sjunkit i maj och brutit den stigande trenden. En huvudskuldra gav på måndagen en säljsignal med målkursen 13,50 kronor eller lägre. Säljsignal från en huvudskuldra signalerar att pessimismen hos investerarna är stigande och att aktien inleder en fallande trend. Nedsidan är för tillfället begränsad med stöd runt just 13,50 kronor. Vid brott ned är dock nedsidan stor. Motstånd finns vid 14,50 kronor. 

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -