Köpsignal i skogsbolag

Teknisk analys Den stigande trenden på börsen är intakt efter att ett motstånd kring 1 375 punkter brutits. Ett skogsbolag och ett tjänsteföretag har fått köpsignaler men i en av fjolårets hetaste aktier har en säljsignal löst ut.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg drygt en procent under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Index har brutit motståndet runt 1375 punkter, där det nu finns stöd. Uppsidan är stor utan motstånd.

Ytterligare uppgång kommer också att ge en köpsignal från en rektangel-formation (REC), som indikerar att konsolideringsfasen är över och att den stigande trenden fortsätter upp.

Investtechs rekommendation: Köp

SCA B

SCA rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. En rektangel har gett en köpsignal med målkursen 200 kronor eller högre. Vid brott upp genom motståndet vid 194 kronor är uppsidan stor. Stöd finns vid 175 kronor.

Positiv volymutveckling, med hög omsättning när aktien stiger, bekräftar de senaste veckornas uppgång och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är starkt positiv på insiderhandel efter nio köp sedan slutet av april. Vd Jan Johansson köpte 6 600 aktier den 30 april.

Investtechs rekommendation: Köp

Rezidor Hotel Group

Rezidor rör sig i en stigande trend på medellång och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Aktien ligger nära trendgolvet vid 39,70 kronor och stöd vid 39 kronor, vilket kan ge en reaktion upp.

En aktie som ligger nära ett stöd indikerar uppgång. Definitionen av stöd innebär att fler och fler köpare kommer fram ju närmare kursen ligger stödet. Motstånd finns vid 43,50 kronor. Brott på 39 eller 43,50 kronor kommer att signalera fortsatt riktning.

Investtechs rekommendation: Köp

SAS

SAS rör sig i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien har brutit stödet vid 12,40 kronor och där finns nu motstånd. Brott ned genom stöd är en säljsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Köpare som låg vid stödet är borta men det finns fortsatt ett stort utbud av aktier.

Nedsidan är stor med ett långsiktigt stöd först runt 8 kronor. Negativ volymutveckling bekräftar den fallande trenden och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att pessimismen är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -