Stor uppsida i teknikkonsult

Teknisk analys Aktien i en teknikkonsult har brutit ett teknisk motstånd och potentialen uppåt beskrivs som stor. I ett stort verkstadsbolag har en säljsignal utlösts.

OMX Stockholm 30

OMXS30 visade marginella rörelser under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i den stigande trenden sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras. Trendkanalens golv går för tillfället vid 1330 punkter.

Sedan februari konsolideras index mellan stöd vid 1330 punkter och motstånd vid 1377 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att ge en stark teknisk signal och indikera fortsatt riktning.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

ÅF

Teknikkonsulten ÅF steg efter måndagens rapport. Aktien rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 236 kronor och uppsidan är nu stor. Brott upp genom motstånd är en köpsignal.

Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Positiv volymutveckling bekräftar uppgången i maj och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Securitas

Securitas sjönk efter måndagens rapport. Aktien rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Men aktien har marginellt brutit stödet vid 75 kronor, vilket indikerar vidare nedgång.

Nästa stöd finns dock redan vid 72,50 kronor och trendgolvet går vid 71 kronor. Brott på antingen 72,50 eller 75 kronor kommer att signalera fortsatt riktning. 

Negativ volymutveckling, med hög omsättning under de senaste veckornas uppgång, bekräftar brottet ned och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. 

Investtechs rekommendation: Neutral

ABB

ABB har sjunkit kraftigt den senaste veckan. Aktien har brutit den stigande trenden. En huvudskuldra-formation gav på måndagen en säljsignal med målkursen 141 kronor eller lägre. Säljsignal från en huvudskuldra signalerar att pessimismen hos investerarna är stigande och att aktien inleder en fallande trend.

Stöd finns vid 150 och 141 kronor. Negativ volymutveckling, med hög omsättning under den senaste nedgången, bekräftar trendbrottet och säljsignalen. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -