Säljsignal i verkstadsbolag

Teknisk analys Två bolag rapporterade i måndags. I den ena har en köpsignal utlösts och i den andra en säljsignal. Här kan du läsa vilka.

OMX Stockholm 30

OMXS30 visar marginella rörelser under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i den stigande trenden sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras. Trendkanalens golv går för tillfället vid 1 330 punkter.

Sedan februari konsolideras index mellan stöd vid 1 330 punkter och motstånd vid 1 377 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att ge en stark teknisk signal och indikera fortsatt riktning.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Indutrade

Indutrade steg efter måndagens rapport. Aktien rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien ligger nära trendgolvet och ett kortsiktigt stöd vid 282-285 kronor. En aktie som ligger nära ett stöd indikerar uppgång.

Definitionen av stöd innebär att fler och fler köpare kommer fram ju närmare kursen ligger stödet. Om man vill köpa kan det därmed vara gynnsamt att lägga en köporder precis ovanför stödet.

Vid brott upp genom motståndet vid 310 kronor är uppsidan stor. 

Investtechs rekommendation: Köp

Swedbank A

Swedbank stängde lägre efter måndagens rapport. Aktien rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. I år har dock aktien konsoliderats mellan stödet vid 160 kronor och motståndet vid 175 kronor.

Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Negativ volymutveckling bekräftar den senaste veckans nedgång och försvagar aktien på kort sikt.

Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. Köpläge uppstår om aktien närmar sig 160 kronor.

Investtechs rekommendation: Neutral

Alfa Laval

Alfa Laval sjönk efter måndagens rapport. Aktien rör sig dock i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Men en dubbeltopp-formation gav på måndagen en säljsignal med målkursen 165 kronor eller lägre. En dubbeltopp signalerar att pessimismen hos investerarna är ökande och att aktien avslutar en uppgångsperiod.

Nedsidan är relativt stor med stöd vid 156 kronor och motstånd vid 178 kronor. Brott på en de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning.

Negativ volymutveckling, med hög omsättning på måndagen, bekräftar säljsignalen och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. 

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -