S vill stärka försvaret

Nyheter i korthet USA lovar mer stöd till Ukraina och Socialdemokraterna vill ge 400 Mkr extra till svenskt försvar redan i sommar. Det är några av morgonens nyheter.

Socialdemokraterna vill lägga 400 miljoner kronor mer på försvaret av svenskt territorium redan från halvårsskiftet. (DN)

USA:s vicepresident Joe Biden har lovat mer stöd till Ukraina och uppmanar Ryssland att minska spänningarna. (SvD)

Prisuppgången på bostäder och fastigheter är inte tecken på en bostadsbubbla utan beror på alltför omfattande regleringar. Det krävs en förenklad plan- och bygglag där regleringarna begränsas skriver fyra ekonomer på DN debatt. (DN)

Dagligvarukedjan Coop skrotar sitt återbäringsprogram till sommaren. Fokus hamnar istället mer på bland annat livsstil, ekologi och miljö. (DN)

Pensionerna i relation till inkomsten har fallit kraftigt de senaste åren enligt en rapport från Folksam. Samtidigt blir det vanligare att pensionärer fortsätter arbeta. (SvD)

Lars Jonung tar miste på samtliga punkter i sin kritik mot Lars EO Svenssons analys av Riksbankens penningpolitik, skriver den senare i ett debattinlägg. (DI)

Vice riksbankschef Per Jansson avvisar Paul Krugmans kritik mot penningpolitiken och varningen för deflationshot som oseriös och delvis felaktig. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -