Koll på tjänstepensionen

Pension Har du koll på hur mycket du får i tjänstepension? Svaret kommer snart i din brevlåda.

I dagarna får 2,5 miljoner privatanställda arbetare hem sitt pensionsbesked från Fora. Avtalspensionen SAF-LO är en viktig del av den kommande pensionen och kan komma att utgöra så mycket som en tredjedel av den slutliga pensionen.

Pensionsbeskedet visar hur mycket samlat kapital du har i tjänstepensionen och presenterar hur och var pengarna är placerade, hur utvecklingen sett ut det senaste året och om du har återbetalningsskydd och familjeskydd.

Den som tjänar 20 000 kronor i månaden får omkring 11 000 kronor i intjänad tjänstepension per år.

”Att du får hem ett pensionsbesked är positivt. Det betyder att du har en tjänstepension att lägga till din allmänna pension i orange kuvertet”, säger Åsa Gidlund, pensionsspecialist på Fora.

När du läst informationen är det viktigt att sedan logga in på Minpension.se för att få en samlad bild och en prognos för hela pensionen enligt  Åsa Gidlund.

”Det kan kännas svårt att sätta sig in i allt som rör pensionen men att logga in på Minpension.se är det första steget till att få bättre koll.”

Fundera också över om du är i behov av återbetalningsskydd eller familjeskydd. Det kan vara viktigt för vissa, men inte alla.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -