På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Köpsignal i gruvbolag

Teknisk analys Köpsignaler har utlösts i ett gruvbolag och i ett verkstadsbolag. I en av det senaste decenniets stora kursvinnare har däremot en säljsignal uppstått.

OMX Stockholm 30

OMXS30 sjönk svagt under den senaste veckan. Trots det rör sig index fortfarande i den stigande trenden sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras. Motstånd har bildats vid 1 377 punkter och nedsidan är relativt stor med trendkanalens golv och stöd först vid 1 256 punkter.

På kort sikt finns stöd vid 1 327 punkter och motstånd vid 1 356 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Lundin Mining

Lundin Mining rör sig i en svagt stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

En stor rektangel har dock gett en köpsignal med målkursen 38,50 kronor eller högre.

Köpsignal från en rektangel signalerar att optimismen hos investerarna är ökande och att aktien fortsätter en stigande trend. Aktien har brutit motståndet vid 31 kronor och uppsidan är nu stor.

Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. 
Positiv volymutveckling, med hög omsättning när aktien stiger, bekräftar köpsignalen och uppgången den senaste månaden. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är positiv på insiderhandel efter köp i februari.

Investtechs rekommendation: Köp

Concentric

Concentric rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Aktien har sjunkit de senaste veckorna och ligger nära stöd vid 88-89 kronor, vilket kan ge en reaktion upp mot motståndet vid 97,50 kronor.

Definitionen av stöd innebär att fler och fler köpare kommer fram ju närmare kursen ligger stödet. Om man vill köpa kan det därmed vara gynnsamt att lägga en köporder precis ovanför stödet. Var uppmärksam på att brott ned genom stöd kommer att utlösa en säljsignal.

Positiv volymutveckling på längre sikt, med hög omsättning när aktien stiger, bekräftar den stigande trenden men negativ volymutveckling försvagar aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Hexagon B

Hexagon har sjunkit i april. På måndagen gav en huvudskuldra en säljsignal med målkursen 191 kronor eller lägre.

Säljsignal från en huvudskuldra-formation signalerar att pessimismen hos investerarna är stigande och att aktien inleder en fallande trend. Stöd finns dock vid 205 kronor så nedsidan är i första skedet relativt liten. Vid brott ned kommer säljsignalen att stärkas. Motstånd finns vid 227 kronor.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -