Köpsignal i verkstadsjätte

Teknisk analys Uppsidan i OMX30 är stor om det närliggande motståndet bryts. Ett tjänsteföretag och en verkstadsjätte har fått köpsignaler medan en säljsignal uppstått i ett medicinteknikföretag.

OMX Stockholm 30

OMXS30 steg med drygt 1 procent under den senaste veckan. Index rör sig fortsatt i en stigande trend sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras.

På kort sikt finns stöd vid 1355 punkter och motstånd vid 1374 punkter. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Vid brott upp är uppsidan stor utan ytterligare motstånd. På medellång sikt finns stöd 1254 punkter.

Investtechs rekommendation: Köp

Loomis B

Loomis rör sig i en stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motstånden vid 160 och 166 kronor, där det nu finns stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt. Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien.

Positiv volymutveckling, med hög omsättning under veckans uppgång, bekräftar brottet upp. Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa. Aktien är negativ på insiderhandel efter en försäljning i mars.

Investtechs rekommendation: Köp

Atlas Copco A

Atlas Copco rör sig i en svagt stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 185 kronor, vilket signalerar vidare uppgång. Vid brott upp genom motståndet vid 192 kronor är uppsidan stor. Positiv volymutveckling bekräftar den senaste veckans uppgång och den stigande trenden sedan början av februari.

Hög volym på uppgång indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Investtechs rekommendation: Köp

Aerocrine B

Aerocrine rör sig i en fallande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Fallande trend indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att efterfrågan bland investerare är sjunkande.

Aktien testar motståndet vid 6,70 kronor, vilket kan ge en reaktion ned mot stödet vid 5,30 kronor. Definitionen av motstånd innebär att fler och fler säljare kommer fram ju närmare kursen ligger motståndet. Om man vill sälja kan det därmed vara gynnsamt att lägga en säljorder precis under motståndet. 

Negativ volymutveckling, med låg omsättning när aktien stiger, försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att osäkerheten är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -