Läxhjälp hårdgranskas

Deklaration Skattereduktion för läxhjälp är ett av de områden som Skatteverket kommer att titta extra på i år. Här är alla områden som ska granskas i sömmarna.

I år kommer Skatteverket att granska områden där det finns en ökad risk för felaktiga rot- och rutavdrag. Granskningen rör främst utförare och köpare inom värmepumpsbranschen, bostadsrättsföreningar och läxhjälp. Det framgår av ett pressmeddelande från Skatteverket.

En kartläggning av värmepumpsbranschen som gjordes under 2013 visade att få håller sig till gällande regler.

”Vi har sett många fel och det handlar främst om höga och ospecificerade arbetskostnader, låga materialkostnader och att det saknas tillförlitligt underlag som visar hur kostnaderna har fördelats”, skriver Cajsa Toresten, verksamhetsutvecklare med ansvar för rot- och rutkontroll på Skatteverket.

Och bostadsrättsföreningar kommer att granskas särskilt. Det blir ofta fel med eldstäder, ventilationsarbeten och fönster och dörrar, där arbete utförs i lägenheten, men också utanför.

”Regelverket för utförda arbeten i bostadsrätter är inte helt enkelt. Man kan bara få skattereduktion för rotarbeten som utförs i lägenheten. Ibland kan det vara svårt att avgöra var gränsen för arbeten inne i lägenheten går”, skriver Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Det sista området som ska granskas extra i år är läxhjälp som man kan få skattereduktion för.

” Vi vill göra en kartläggning och analyserar hur branschen ser ut för att den är ny”, skriver Cajsa Toresten.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -