Rejlers slaktar utdelning och vd

Kvartalsrapport Teknikkonsulten Rejlers sänker utdelningen och bolagets vd Eva Nygren lämnar sin post efter ett svagt fjärde kvartal. Utfallet var i linje med vinstvarningen i slutet av januari.

Rejlers redovisar ett resultat efter skatt på 7,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2013 (18,1). Resultatet per aktie uppgick till 0:65 kronor (1:60). Nettoomsättningen uppgick till 415 miljoner kronor (389).

Rörelseresultatet blev 10,4 miljoner kronor (24,1) och rörelsemarginalen var 2,5 procent (6,2).

Rejlers varnade den 30 januari för att spår att rörelseresultat för helåret 2013 därför kommer att uppgå till 65-70 Mkr. Översatt till kvartalet motsvarade det en rörelsevinst på 10-15 Mkr jämfört med 24 Mkr fjärde kvartalet 2012.

I den svenska verksamheten har åtgärder vidtagits för att avveckla och omstrukturera olönsamma verksamheter. Dessa har under kvartalet påverkat resultatet med -7,0 miljoner kronor.

"I kombination med en fortsatt svag beläggning inom delar av industri har detta inneburit ett försämrat resultat under kvartalet för segmentet Sverige/Norge. Segmentet Finland redovisar ett starkt resultat, vilket delvis förklaras av positiva valutaeffekter, förvärv samt vidtagna åtgärder under tredje kvartalet.

Debiteringsgraden uppgick till 74 procent (77). Antalet arbetsdagar under kvartalet var 62 (62).

Styrelsen föreslår en utdelning om 2:00 kronor per aktie för helåret (3:00).

Eva Nygren lämnar sin post som vd och koncernchef för Rejlers vid årsstämman den 29 april. Hon ersätts av Peter Rejler. Ivar Verner blir styrelseordförande.

"Eva blev anställd på Rejlers för att bygga upp en nordisk struktur och plattform som ska ta Rejlers till nästa nivå. Det har hon gjort på ett bra sätt. Jag har nu en stark vilja att komma tillbaka och i en operativ roll bidra till att driva bolaget framåt", säger Peter Rejler i pressmeddelandet.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -