Köpsignal i kursförlorare

Teknisk Analys Trots den senaste tidens nedgång ligger Stockholmsbörsen fortfarande i en stigande trend. Tre storbolag analyseras där en av årets stora kursförlorare får en köprekommendation.

OMX Stockholm 30

OMXS30 har sjunkit med 2,5 procent under den senaste veckan. Index rör sig dock i en stigande trend sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras.

Stöd finns vid 1275 på kort sikt och vid 1255 punkter på medellång sikt. Motstånd finns vid 1300 punkter på kort sikt och vid 1354 punkter på medellång sikt. Brott på 1255 eller 1354 punkter kommer att signalera riktning på medellång sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Kinnevik B

Kinnevik rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Aktien har sjunkit i år och ligger nära trendgolvet vid 251 kronor och ett kortsiktigt stöd vid 245 kronor, vilket kan ge en reaktion upp. Motstånd finns vid 310 kronor. Neutral volymutveckling den senaste veckan, med avtagande omsättning de dagar då aktien sjunkit, bekräftar att nedgången i år har dämpats.

Investtechs rekommendation: Köp

Sandvik

Sandvik sjönk efter måndagens rapport. Aktien rör sig mellan 85 och 95 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. Negativ volymutveckling, med hög omsättning de dagar då aktien sjunkit, bekräftar nedgången de senaste veckorna och försvagar aktien på kort sikt. Aktien är negativ på insiderhandel efter två försäljningar i december.

Investtechs rekommendation: Neutral

Oriflame

Oriflame har brutit ned från en fallande trend, vilket indikerar en starkare nedgångstakt. Aktien har brutit stödet vid 180 kronor och en huvudskuldra gav på måndagen en säljsignal med målkursen 145 kronor eller lägre. Nedsidan är stor utan stöd. Negativ volymutveckling bekräftar säljsignalen och försvagar aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -