Här firar svenskarna helst nyår

Mer i plånboken Många röda dagar i jul och nyår har ökat trycket på resebranschen. Charterbolaget Ving har sammanställt svenskarnas favoritresor.

Årets jul- och nyårsperiod innehåller precis som förra året ovanligt många röda dagar. Med ett litet uttag av semesterdagar för lång sammanhållande ledighet ökar intresset för att resa bort.

”Årets jul- och nyårshelg är, ur ett ledighetsperspektiv, ytterst tacksam för alla semesterfirare vilket gör att många packar resväskan och passar på att resa iväg till varmare breddgrader, säger Magdalena Öhrn”, informationschef Ving.

Gnistrande snö och kyla i all ära, men de flesta vill helst av allt fira in det nya året på en strand eller i en pulserande storstad. Det visar Vings färska Resepanel där omkring 5 000 personer svarat på frågor om nyårsfirande.

Sju av tio svenskar skulle vilja fira nyår utanför Sveriges gränser om de hade möjlighet. Värmen är en betydande faktor, de allra flesta vill fira nyår på ett sol- och badresmål.

Kanarieöarna, Thailand och Karibien, som ökar snabbast i populäritet, är de varma länder som lockar mest. Även Gambia och Madeira finns med i toppen.

Men det är också populärt att fira nyår i en storstad, 19 procent av svenskarna skulle vilja det. New York står högt upp på önskelistan.

Här är topplistan över de fem storstäder där flest svenskar vill fira nyår.

New York
London
Barcelona
Paris
Rom

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -