SEB ratar Bitcoin

Nyheter i korthet Regeringens satsning på två nya statliga riskkapitalbolag har blivit en dyr flopp och SEB ratar företag om sysslar med att växla bitcoin.

Regerings satsning på två nya statliga riskkapitalbolag har blivit en dyr flopp. Investeringarna döms ut samtidigt som kostnaderna för skattebetalarna blivit skyhöga. Det har blivit en "rysare" för Centerpartiet, som ligger bakom det hela. (DI)

Företag som sysslar med att växla bitcoin har fått nej till att öppna konton i SEB. Svängningarna i "valutans" värde samt frågan om eventuell penningtvätt ligger bakom. (SvD)

Cevians brittiska ordförande anser att en ägare med mer än 10 procent i ett bolag - som är fallet med Cevians ökning till 11 procent i Volvo - bör ta sitt ansvar genom att sitta i styrelsen, enligt vad han sade vid prisutdelningen av styrelseutmärkelsen Guldklubban på torsdagen. (DI)

Bankomatbolaget Kontanten befinner sig i rekonstruktion i efterdyningarna av Panaxias konkurs. Loomiskonkurrenten Nokas har varit leverantör efter Panaxia, och är en av de största fordringsägarna. (DI)

Förra Intrum Justitia-huvudägaren Bo Göransson har åter blivit storägare i Oniva Online Group, efter att han var storägare i föregångaren Getupdated i början av 2000-talet. Han betecknar investeringen som en chansning. (DI)

Securitas vill inte ge sig in i att konkurrera på produktområdet, utan vill plocka ihop den bästa tekniken och sälja lösningar, enligt vad vd Alf Göransson säger i samband med bolagets kapitalmarknadsdag. (DI)

För Sweco och branschkollegorna lär infrastruktur bli allt viktigare, spår storägaren och styrelseordföranden Olle Nordström i en intervju apropå att han vunnit styrelseutmärkelsen Guldklubban. (DI)

Upplägget av Teliasoneras 1,5 miljarder stora investering i frekvenser och nät i Kazakstan påminner om de kritiserade affärerna i Uzbekistan, visar Dagens Nyheters kartläggning. (DN)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -